SKICKA DIN ANSÖKAN Musikkonservatoriets logotyp
Musikkonservatoriet Falun - Hall of Fame

Dalasolist

Ett unikt samarbete

Dalasolist är en exklusiv tävling som utgör ett för Musiksverige unikt samarbete mellan Musikkonservatoriet Falun och Musik i Dalarna och Dalasinfoniettan. Varje år är tävlingen öppen för Musikkonservatoriet Faluns elever. En instrumentalist/sångare och en komponist utses till vinnare och mottagare av Seth Karlsson-priset på 15.000 kr var. Vid en konsert i oktober varje år i Dalasinfoniettans abonnemangsserie framträder vinnarna som solist och komponist.

Dalasolist ingår i det utökade samarbetet mellan Musikkonservatoriet Falun och Dalasinfoniettan. Dalasolist är ett helt unikt inslag i en svensk gymnasieutbildning. » Läs tävlingsreglerna här.

 

Vinnaren av Dalasolist 2019 blev klarinettisten Ebba Eriksson (t.h.). Publikens pris, med 28 % av rösterna, gick till cellisten Josefine Fransén (t.v.).

 

Vinnaren av Dalasolist 2018 blev sopranen Rebecka Wallroth. I bakgrunden syns de övriga finalisterna fr v Emma Ekeby, flöjt; Filippa Hedberg, klarinett och Philemon Hahn, violin. Klarinettisten Filippa Hedberg vann Publikens pris.

Vinnaren av Dalasolist 2017 blev cellisten Paula Sjöberg, som också vann publikens pris.

Vinnaren av Dalasolist 2016 blev cellisten Madeleine Fransén. Trumpetaren Love Nordkvist vann Publikens pris.

Vinnaren av Dalasolist 2015 blev sopranen Annika Sandberg.