SKICKA DIN ANSÖKAN Musikkonservatoriets logotyp
Musikkonservatoriet Falun - Varför gå här?

Gymnasium

Riksrekryterande estetisk spetsutbildning

Musikkonservatoriet Falun erbjuder ett gymnasium med en estetisk spetsutbildning med riksintag. Endast ett fåtal skolor i Sverige har liknande utbildning, och kraven som ställs för att få driva en estetisk spetsutbildning är stora.
I kraft av Sveriges i särklass största erfarenhet på området, tillsammans med det faktum att Musikkonservatoriets lärarkår är mycket engagerad, välutbildad och kompetent, uppvisar Musikkonservatoriet Falun en enastående statistik när det gäller att slussa unga begåvningar vidare till studier på musikhögskolor i Sverige och utomlands.

Som alla estetiska program är den estetiska spetsutbildningen högskoleförberedande och ger alltså behörighet till högskolor och universitet. Även i de gymnasiegemensamma ämnena är grupperna små och lärartätheten mycket hög.

Kombinationen klassiskt, jazz och folkmusik på hög nivå, under samma tak dessutom, finns oss veterligen ingen annanstans i Sverige, förutom vid några av landets musikhögskolor. Också vår kompositionslinje ryms inom skolans väggar, så här får du en ytterst kreativ miljö som gymnasieelev med musik som huvudintresse!

Du är alltid välkommen att hälsa på hos oss! Det kan vara för en pröva-på-dag eller PRAO. Kontakta: Gun Backström, skoladministratör. Telefon 023–490 213, e-post: musik.konservatoriet@regiondalarna.se

Våra inriktningar

» Läs även om våra gymnasiegemensamma ämnen som gäller alla elever