SKICKA DIN ANSÖKAN Musikkonservatoriets logotyp

Duo Carr Quennerstedt

Duo Carr Quennerstedt, tidigare elever, nu proffs

Duon Håkan Quennerstedt och Elna Carr syns på konserter i hela Sverige i dag. Något som blev möjligt genom utbildningen på Musikkonservatoriet Falun.


– Det är här man ska gå om man vill satsa fullt ut, säger Håkan.

Duon Håkan Quennerstedt och Elna Carr syns på konserter i hela Sverige i dag. Något som blev möjligt genom utbildningen på Musikkonservatoriet Falun.

– Det är här man ska gå om man vill satsa fullt ut, säger Håkan.

Håkan och Elna träffades under studietiden på Musikkonservatoriet Falun. De delade musikintresset med varandra – och alla andra elever som sökt sig hit.

– Det här var en otroligt rolig tid. Man passade in på ett annat sätt än tidigare, nu när alla delade samma intresse, säger Elna.

– Eftersom det är så tajt närvaro får du vänner för livet och det har du igen i arbetslivet. Om du vill nätverka kan du med fördel göra det redan där, flikar Håkan in.

För att komma in på skolan fick de båda genomföra ett antagningsprov med sina huvudinstrument. Håkan spelade piano och Elna fiol.

– Jag vill inte påstå att jag var något vidare duktig på den tiden. Istället utvecklades jag och blev bättre under de fyra år jag studerade i Falun, säger Håkan. Elna håller med och berättar att ambitionsnivån på Musikkonservatoriet Falun är hög.

– Målet var att komma in på musikhögskolan och redan efter två år fick jag chansen, säger Elna. Elna började på Edsbergs Musikinstitut i Stockholm och Håkan på Musikhögskolan i Malmö.

Idag driver Håkan Slottsstadens Pianoskola i Malmö och Elna har nyligen, efter provspelning och provtjänstgöring, vunnit den prestigefyllda positionen som tredje konsertmästare i Danmarks Radios Symfoniorkester. De ger också konserter som Duo Carr Quennerstedt.

– Alla som drömmer om ett liv med musiken borde gå i Falun. Utbildningen där har tagit oss dit vi är i dag. Det var en perfekt kombination av roligt och seriöst där alla satsade men pressen var lustfylld, säger Håkan.

Janneke Wackerberg, OP Communication

Elna Carr är idag anställd som tredje konsertmästare i Danska Radions Symfoniorkester och var finalist i Solistpriset 2016

flygel