SKICKA DIN ANSÖKAN Musikkonservatoriets logotyp

GONG Percussion, Musikhögskolan i Malmö, Vinnare av Ung och lovande 2015. Träffades när de gick på Musikkonservatoriet.

Hej! Vi heter Malin, Johan, Frans och Petter. Vi är slagverksensemblen GONG. Vi gick på Musikkonservatoriet Falun mer eller mindre samtidigt, mellan 2008 och 2011.

Nu studerar vi alla vid Musikhögskolan i Malmö. Frans går andra året kandidat, jag och Petter går tredje och Johan går andra året master. Frans och Johan har även studerat vid Det Konglige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn.

Vår slagverksensemble bildades på Musikkonservatoriet i Falun.

För oss har tiden vid Musikkonservatoriet Falun har betytt oerhört mycket! För mig var det en av de bästa tiderna i mitt liv och jag ser tillbaks på konservatoriet med stor glädje och nostalgi. Jag utvecklades på många sätt av att flytta till Falun redan som 15-åring. Jag lärde mig att ta ansvar och mådde väldigt bra av komma till en plats där man mötte likasinnade och jag utvecklades även musikaliskt och tekniskt genom fantastiska och engagerade lärare. Det finns ingen annan plats som skulle kunna ha skapat de möjligheter som konservatoriet gjort för mig i ett framtida liv som musiker.

Det går inte att få bättre undervisning! Min instrumentlärare brann verkligen för oss elever och vi fick både komma med egna initiativ om vad vi ville spela samt lära oss att arrangera konserter och ta ansvar för allt runt omkring musiken. Inför sökningar till musikhögskolorna fick vi ta extra lektioner i Falun men även i andra städer i samband med sökningen om vi och läraren befann oss i samma stad. Jag kände ett stort stöd under hela min tid vid konservatoriet.

Den andra undervisningen med t ex gehör, satslära och piano var också jättebra. Det har verkligen varit en hjälp till fortsatta studier genom grunden man fick i Falun.

Den sociala miljön på Musikkonservatoriet är väldigt speciell. Det kändes som att vi var en enda stor familj på konservatoriet. Under mina tre år såg jag inte ens någon antydning till mobbning eller utanförskap. I och med att många flyttade hemifrån umgicks man väldigt mycket både i övningspauser och på kvällarna hemma hos varandra men också i köket på skolan där man lagade de flesta middagarna. Vi tror att 90% av vår matlagning gjordes där.

Än idag har vi kontakt med människor från Falun-tiden; vissa träffar vi varje dag på musikhögskolan och andra stöter man på vid andra skolor eller konserter. Man skapade vänner för livet.

Malin Sjökvist för GONG (Malin, Johan, Frans, Petter)

www.gongpercussion.se

GONG är vinnare av ”Ung och lovande 2015”

Vill du se ett klipp så kan du klicka här!