SKICKA DIN ANSÖKAN Musikkonservatoriets logotyp

DALASOLIST!

PianohänderDALASOLIST är en ny och exklusiv tävling enbart för studerande vid Musikkonservatoriet Falun. Tävlingen ska bli årligt återkommande, och är kopplad till ett nytt stipendium: SETH KARLSSON-PRISET. Varje år ska en elev genom en tävling utses att spela solo med Dalasinfoniettan. Eleven får också ett stipendium, Seth Karlsson-priset (efter en känd musik- och kulturjournalist i Falun), på 15.000 kronor. Vidare finns en kompositionsgren i tävlingen. En kompositionselev vid Musikkonservatoriet får en komposition framförd vid samma konsert som solisten framträder. Även kompositionseleven får Seth Karlsson-priset på 15.000 kr.

Att få framträda som solist med en professionell orkester eller att få sin komposition framförd av en professionell orkester är för en studerande på en högskoleförberedande utbildning helt unikt i Sverige! DALASOLIST och SETH KARLSSON-PRISET är ett unikt och exklusivt samarbete mellan Musik i Dalarna och Musikkonservatoriet Falun. Juryn består av sju musiker ur Dalasinfoniettan.

Tävlingen inleds nu denna vecka med uttagningar 15 och 16 april. 15 elever har anmält sig. Finalomgång, som blir offentlig, går av stapeln tisdag 28 april kl 19.00 i Kristinehallen. Välkomna!

 

Läs mer om Musikkonservatoriet Falun, Sveriges ledande musikhögskoleförberedande utbildning här!

Läs mer om tävlingen här!

Och läs ännu mer om tävlingen här!

Läs om tävlingen på Musik i Dalarnas hemsida!