SKICKA DIN ANSÖKAN Musikkonservatoriets logotyp

LYCKLIGA PRISTAGARE

Årets Dalasolist och Dalakomponist har utsetts i en konsert utan publik där de lyckliga pristagarna blev barytonen Johan Gummesson och kompositören Miriam Barchéus.

Det var minsann inget lätt jobb de två jurygrupperna ur Dalasinfoniettan hade, men till slut kunde de iallafall enas med de två jurymotiveringarna som löd:

  • Johan Gummesson för Grevens aria ur Mozarts »Figaros bröllop« och »Flores och Blanzeflor« av Peterson-Berger: »För ett berörande framförande med utmärkt frasering och innerlighet.«
  • Miriam Barchéus för orkesterverket »Omvänd/oMVÄND«: »Efter en känslosam och magisk inledning växer ett skickligt instrumenterat och väl sammansatt verk fram. Känsliga och vackra klanger exponeras i ett väl genomarbetat idéflöde. I den avslutande och rytmiska finalen flätas de olika stämmorna samman.«

Musik i Dalarnas chef Karin Holdar och rektor för Musikkonservatoriet Falun Petronella Brehm var prisutdelare på en prischeck om 15.000 kr vardera tillsammans med Dalasinfoniettans representant Anders Norén. Inget skulle ens ha varit möjligt att genomföra utan skolans duktiga ackompanjatörer, pianisterna Anita Agnas, Henrik Berg, Ingela Ekström och Taru Kurki.

I oktober senare i år kommer Johan att framträda tillsammans med Dalasinfoniettan i den konsert som kort och gott kallas Dalasolist. Vid samma konsert uruppför också orkestern Miriams »Omvänd/oMVÄND«. Då hoppas vi innerligt att vi också kan hälsa en publik välkommen!