SKICKA DIN ANSÖKAN Musikkonservatoriets logotyp

VÄLKOMMEN PETRONELLA, NY REKTOR

Rekryteringsprocessen är över, vi har hittat den vi söker. Här följer 5 snabba till skolans nya rektor:

Vem är Petronella Brehm; vilken är din bakgrund?

Jag har varit gymnasierektor i drygt tio år i Stockholm, men jag har också arbetat som gymnasielärare i engelska och franska. Dessutom är jag sedan barndomen passionerad körsångare. 

Vad fick dig att söka jobbet som rektor för Musikkonservatoriet Falun?

Skolan här är fantastisk på många sätt med väldigt gott renommé i Musiksverige. Det är en gammal dröm som går i uppfyllelse när jag nu får jobba i en verksamhet där musiken står i centrum.

Vilka är dina styrkor; vad hoppas du kunna bidra med?

Jag har alltid brunnit för utbildning och att vuxenblivande ungdomar utvecklas till sina bästa versioner av sig själva. Jag har bred erfarenhet av att utveckla verksamheter tillsammans med personal och elever och ser fram emot att påbörja just detta arbete på Musikkonservatoriet Falun.

Var hoppas du skolan är om låt oss säga fem år?

Jag vill arbeta för att skolan befäster och utvecklar sin position inom svenskt musikliv. Fler ska få kännedom om skolan vilket på sikt kommer att generera ett ännu bredare rekryteringsunderlag och stärka skolan ytterligare.

Vad gör du när du inte jobbar; vilken är den dolda talang vi ännu inte har vetskap om?

Jag älskar skog och mark tillsammans med hundarna. Även om jag inte jagar aktivt så går jag med som hundförare på älgjakten. Min dolda talang skulle möjligtvis kunna vara att jag är en fena på att baka småkakor!

Elever och personal hälsar Petronella varmt välkommen och ser fram emot många givande år tillsammans.

Leif Åke Wiklund